header kép

Kik is vagyunk mi?

A Kar-D Szolgáltató Betéti Társaság egy 2008-ban jogelőd nélkül alakult családi vállalkozás. Főtevékenységeként a számítógép üzemeltetést választotta, kiegészítő tevékenységként pedig szoftverfejlesztést végez.

A mai felgyorsult világban az embereknek azonos idő alatt egyre nagyobb mennyiségű munkát kell elvégezniük, és ez nem megfelelő eszközök hiányában nehéz. A magyar cégvezetők az 1990 évek második felében már rájöttek, hogy számítógépek használata nélkül nem lesznek képesek lépést tartani a technikai fejlődéssel, de sajnálatos tény, hogy Magyarországon az Európai Unió többi tagállamához képest kiugróan magas azok aránya, akik nem rendelkeznek felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel sem. Továbbra is alacsony azon számítógépet használók száma, akik az átlagot meghaladó szinten képesek használni a számítógépeket.

A magyarországi cégek jelentős száma nem engedheti meg magának, hogy saját rendszergazdát fizessen meg, de tapasztalatunk szerint hajlandó bizonyos összeget áldozni arra, hogy számítógépei megfeleljenek a kor elvárásainak mind technikai, mind biztonsági szempontból. Ezt használták ki a Kar-D Bt. alapítói, és felismerték, hogy ahhoz, hogy a vállalkozás kitűnjön versenytársai közül szükséges egy olyan szolgáltatás nyújtása, ami kevesekre jellemző.

Nagyon kevesekhez hasonlóan, a frissen telepített és üzembe helyezett számítógépekről olyan biztonsági mentést, olyan pillanatfelvételt készítünk az ügyfél számítógépének rejtett partíciójára - ezáltal a hozzá nem értő felhasználó véletlenül nem tehet kárt benne -, amelynek segítségével a sérült vagy fertőzött operációs rendszer percek alatt „újratelepíthető” az összes szoftverrel és beállítással együtt.
Ezt a költségkímélő eljárást már régóta alkalmazzák az üzleti célokra szánt hordozható személyi számítógépeken, de a kisebb teljesítményű asztali gépek világában ez nem elterjedt megoldás (Itt szükséges megemlítenünk, hogy az egyre nagyobb teret nyerő alsó-közép kategóriás laptopoknál már eljterjedt az EISA konfigurációk használata, a fenti megállapítás a PC-re vonatkozik).

Az ily módon telepített számítógépekhez nyújtott többletszolgáltatás az interneten keresztüli segítségnyújtás, amely oly módon teszi lehetővé a közvetlen segítségnyújtást, hogy a szolgáltató fizikailag a számítógép közelében lenne. Ehhez az szükséges, hogy az ügyfél előzetes engedélyével egy nyílt forráskódú szoftvert telepítsenek a számítógépre, aminek segítségével a kapcsolódás megoldható.

Azonban a szoftveres üzemeltetés nem mindig elegendő, hiszen a használat során természetes jelenségnek számít a fizikai elhasználódás is. Éppen ezért igyekszünk ügyfeleinknek teljes körű kiszolgálást nyújtani, ami magában foglalja a hardveres karbantartást, ellenőrzést és szükség esetén a javítást, alkatrészek cseréjét is.

Másodlagos tevékenységünk a szoftverfejlesztés és weblapírás, valamint a már meglévő weboldalak korszerűsítése, keresőoptimalizálása. Egy mára már korszerűtlenné vált weboldal, tapasztalatunk szerint, többet árt, mint használ. Nem felel meg azoknak az elvárásoknak, amelyeket a felhasználók támasztanak iránta, ráadásul a keresőkben elért helyezése is egyre inkább elmarad az elvárttól. Éppen ezért fontos, hogy Önnek egy megfelelően optimalizált weboldala legyen, hiszen ha az érdeklődő látogatók nehezen, vagy egyáltalán nem találják meg weboldalát, akkor az abba fektetett energia későn, vagy sosem térül meg.

Ha felkeltettük érdeklődését, akkor keressen bizalommal, mert hisszük, hogy partnereinkkel összefogva majdnem minden feladatot, kérést tudunk teljesíteni!